rss kanál
Kategorie článků

Almenland 2018

Publikováno 25.05.2018 v kategorii soutěže, 0 komentářů
Předpověď byly naprosto příšerná. Celý týden déšť, v noci 2-5°C, ve dne okolo 8°C, vítr do jednoho metru/sec. Osobně bych při takové předpovědi nejel ale nikdo z Čechů to nevzdal. Dalším aspektem bylo, že jsem měl to štěstí a měl jsem sebou doprovod v podobě manželky, která tento víkend zvolila jako relaxační. Hned musím podotknout, že ne vždy platí pořekadlo o poloviční zábavě a dvojnásobné útratě.  Dan vzal sebou do bydlíku přítelkyni a holky nám poctivě celý víkend pomáhaly a to nejen vypít zásoby alkoholu v autě.

Hned v pátek se oproti předpovědi odlétalo 7 kol. To nikdo nečekal. Sice těch prvních cca 5 bylo takové nemastné poletování v cca 3-4m ale byla hranka a pod Vámi cca 500m díra do údolí. Poslední 2 kola v pátek byla ale vydařená, vítr zesílil a stabilně foukal 5-8m/s. Prostě paráda. Z kopce jsme lezli v cca 19hod. On ten den byl takový složitější. Ráno se vyjelo původně na jiný kopec, když jsme se tam všichni dobelhali, pořadatelé řekli, že tam to není (Plankogel), sice sem si to tam hodil a létalo to ale jelo se jinam. Po cca dvou hodinovém přesunu na soutěžní kopec to kolem poledne foukalo zleva, a ano, bylo to na ten původní kopec. Vítr se začal rovnat až okolo 14hod. Celkových 7 kol bylo odlétáno jen díky tomu, že polovina startovního pole zůstala doma a pořadatelé to tlačili. Byl to ale super výsledek se kterým z nás nikdo nepočítal.

Večer jsme všichni zašli do místní hospody. Parádní akce s výborným jídlem.

Sobota byla na stejném kopci jako v pátek, celý den se čekalo na vítr, létalo se v termice. Já jak je mým dobrým zvykem jsem zase vyzkoušel dosah vysílačky při hledání termiky hluboko v údolí. Po chvilce létání se zatáhlo a bylo vymalováno. Přistávací manévr byl bez sluníčka nad tmavou loukou se sklonem cca 20° vcelku pohodový i když čitelnost již nebyla dobrá. Nelenil jsem a zadal jsem místo startu a přistávací místo do mapy. Převýšení -450m a vzdálenost 1150m.  Celková optická vzdálenost, pokud tedy počítáme přeponu prav. úhelníku je cca 1250m. S letadlem jsem přistál v plochých kruzích do vysoké trávy. Štěstí bylo, že se vyhnulo všem ohradníkům, ty samozřejmě vidět nejsou a i kdyby, tohle byla jediná louka, kde se dalo sednout.  Místní borec se mnou pro model dojel a bylo to dobře. Místní statkářka z toho, že jí šlapeme po trávě nebyla vůbec nadšená. Nakonec po celém dnu na kopci bylo opět zakončení v hospodě.
Neděle byla letová až po obědě, Dali jsme 2 kola, při kterých jsme opravdu promrzli. Dan bohužel ztratil třetí pozici a zbyla na něj populární brambora. Jirka 8. Já 9, Ríša12, Vašek13.

Já pomalu krotím novou techniku, model JUDGE, který mám na letošní sezónu. Určitě bude o tomto modelu samostatný článek. Určitě si ho zaslouží. Stejně bych chtěl aspoň v bodech popsat výměnu accu pro MC 22, kde byly původní NiMh nahrazeny Li-Ionkami. Uvidíme jak bude čas..

Text: F.K.

Video Tadej.

Výsledky.

Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz