rss kanál
Kategorie článků

German Open F3F 2019

Publikováno 10.10.2019 v kategorii soutěže, 4 komentáře
Tomáš dopředu zajistil ubytování a vyjeli jsme dvěma auty. V jednom byl Jirka, Trnda a já, ve druhém, pak Ráďa, Tomáš a Dan.  Vyjeli jsme již ve čtvrtek ráno. Druhá posádka si zalétala na windtunelu. Aby se nenudili, Tomášův Superb se rozhodl, že si pustí naplno větráky. Kluci nastartovali jen přes kabely a ještě na kopci nafasovali 50m prodlužovák a nabíječku na olovo. Andreas F. si asi běžně vozí ve voze z Francie celou dílnu, ještě že tak. Naše posádka zakufrovala 2 hoďky v koloně okolo Berlína, tím bylo létání vyřešeno. Přijeli jsme rovnou na penzion, kde nám paní oznámila, že rezervace přes booking neexistuje a pokoj je obsazen. Naštěstí byl volný ještě jeden pokoj pro 6, to byla klika. Za vše mohl asi červený nos paní provozní, o tom ale můžeme jen spekulovat.

První den, pátek.

V 9 nástup, čísla a jelo se na kopec.  Protože nefoukalo, strávili jsme dopoledne vycházkou okolo majáku, u moře a zaplácli se přepáleným gulášem.  Okolo poledne jsme všichni jeli na Goore Berg vše se rozložilo, nachystalo a po létání s Alulama jsme se přesunuli na Vitt. Půl dne bylo za námi. Podle předpovědi ale začalo foukat, sice z boku ale odlétala se 4 kola. Hodně se soutěžilo, škrtalo o zem, sekalo, prostě soutěž jak má být. Přistání bylo do pole se slunečnicemi. Sedat s letadlem v rotoru do 2cm tlustých vyschlých slunečnic to je paráda. 

Druhý den, sobota.

V 9 sraz na Vittu. Vítr z boku a tak po chvilce taktizování a létání s Alulama byl přesun na nový kopec na SV směr. Svým tvarem podobný legendárnímu kopci Windtunell. Tento je ale o kousek vyšší a nepříjemně ohraničen keři a stromy na hraně. Vítr o intenzitě cca 7-12m/s. Rotor na hraně byl občas tak silný, že foukalo do zad a vytahoval při hodu ocas letadla nahoru. Nesnadná pozice pro vrhače s 3-4kg cihlou s trupem o průměru tlusté fixy. Aby byla práce vrhače co nejsložitější, bezpečnostní páska neumožňovala ani jeden krok. Byla to tedy práce pro chlapi, se silnou pravačkou, Dan byl nejlepší. Večer banket, super jídlo a pití. V 11hod doma. Pro lepší spaní, nám Trnda pustil předpotopní PC zdroj, jehož větrák řval celou noc a od první čůrpauzy ve 4 jsme čuměli do stropu, díky! Byla to asi pomsta za to, že nás musel vézt z banketu a poslouchat ty naše řeči.

Třetí den, neděle.

Bezvětří z boku, Aluly, voda, vyhlášení a v poledne již byli všichni na cestě k domovům. Nakonec parádní akce.  Malinko jsem měl obavy z mého vystoupení, protože to, co jsem předvedl na MR o týden dřívě, byl asi jeden z nejhorších výkonů, co kdy kdo předvedl na soutěži F3F. Už chyběl jen „výtěznej“ po větru. Nakonec jsem letěl jen poslední kolo na 14 poctivejch průletů a to mě stálo bednu. Určitě bylo zajímavostí, že se účastnil i mistr světa F3B A.Bohlen. Jako téměř vždy nás vykostil Lukas G., krása ty lety a přesnost sledovat. Martin Z. (AUT) s Radkem měli svou vlastní soutěž o lepší „touch and go“ asi to byla plichta. Jirka H.  a Tomáš parádně vše dokumentovali. Jejich fotky najdete na FB.

-Dan vůbec neztratil během Alulího letu baterky aneb Batman má už po smrti mého Alulka další obět.

Výsledky na Vaultu:
https://www.f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=1390

Studijní materiál na trubce:
https://www.youtube.com/watch?v=ko652DM5x-I
Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz