rss kanál
Kategorie článků

MR F3F 2018

Publikováno 17.09.2018 v kategorii soutěže, 0 komentářů
Na Svatého Václava, se svahaři již pravidelně sjíždějí na Rané, aby při víkendovém klání svedli bitvu o titul mistra republiky.

Letošní mistrovství republiky bylo pořadatelem vyhlášeno jako dvoudenní a pořádajícím byl LMK Litomyšl pod vedením Václava Vojtíška. Časomíry se ujal Zdeněk Tmej a zahodil tak své ambice jako pilot i obhájce titulu z roku 2015, jeho pravou rukou se stala moje Evička. Oni tvoří sehraný tým z RO a snad i rádi spolu na hraně mrznou. Na koho ale v plánování nemáme je Vašek, ten si před 20 lety řekl: „pokud budu chtít jednou pořádat soutěž MR, potřebuju širokou rodinnou základnu“. A stalo se. Vašek dokázal přesvědčit všechny své holky i s jejich polovičáky aby pomáhali během celého prodlouženého víkendu. To musel být opravdu majstrštyk. Ale již k samotnému závodu.

Předpověď byla opravdu tragická. Na sobotu byl očekáván vítr do 3m/s S-SV a na neděli do 4m/s J-V. Ti, co přijeli již v pátek, byli malinko rozčarováni, protože ještě večer foukal nahoře krásný SZ o síle 15m/s. Bylo fajn, že to pak Vaškovi nikdo celý víkend nepřipomínal. Tak to ale bývá.

Sobota vyšla přesně dle předpovědi a tak se jen lákala termika a přistávalo pod kopcem. Naše naděje tedy směřovaly k neděli. Vašek nás vyhnal ráno na kopec a hned jak to fouklo, šlo se na to. Vítr se postupně rozfoukával a létala se nakonec 4 kola ve větru 4-8m/s. Dopoledne nebyl vzduch prohřátý a tak někteří třeba i v 5m/s bojovali s váhou i svého nenaloženého modelu. Obzvlášť, když odešla termika, dokázali se v luftě dít opravdu věci. Pár šťastlivců by mohlo vyprávět, jak vysoký nálet a pár rychlých průletů se promění v boj o horizont, pokud s výškou nehospodaříte dobře nebo i když hospodaříte. To je svah.

Někdo termiku měl, někdo ne, někdo si to posekal a nebo éro rozsekal. Ti, co z toho vyšli nejlépe: 3. D. Vltavský, 2. R.Plch a Mistrem republiky pro rok 2018 se stal F. Kalenský. 



Děkujeme Tomáši Bartovskému, že se mu s námi chce ještě lézt po kopcích a celý den průběžně tráví vždy počítáním výsledků. Děkujime všem padáčkářům, kteří na kopci nebyli a ti co tam byli se nechtěli nechat zabíl letícím modelem. Moc si toho vážíme! Mirko Děkujeme za zázemí pod kopcem a výborný večerní servis. 

fotky Roger
fotky Tomáš
fotky Jan Fíla








Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz