rss kanál
Kategorie článků

Ještědský pohár 2016- 36. ročník

Publikováno 13.10.2016 v kategorii soutěže, 2 komentáře

Bylo jasné, že vítr nevydrží celý den, a tak jsem do propozic dal čas zahájení soutěžních kol už na 9 hodinu. Vše bylo již připravené, když mi zavolal Milan Švaro, že je asi deset kilometrů za Mladou Boleslaví a že na něho máme počkat.
Nakonec se nás sešlo 14 soutěžících. Přivítal jsem na kopci i nové tváře, jako třeba Mirka Procházku z Vansdorfu nebo Pavla Krištofa z Hradce, zapáleného káčkaře. V 9,10 hod. jsme zahájili soutěžní lety a hned v prvním kole se začalo ukazovat, jak se kdo popere s bočním větrem. Taktika byla jasná, těžiště dopředu a nepřehánět to s balastem. Ten první bod evidentně většině startovního pole unikal, takže časy byly hodně rozdílné.
I předpověď se začala naplňovat a postupně se vítr začal uklidňovat. První kolo jsme letěli v 8 m/s, ale páté už bylo na hranici 3 m/s. S klesajícím větrem klesal i horizont .
Soutěžilo se tak urputně, že Dan při odhození Tomášova éra do toho dal úplně všechno! Bohužel se ale praštil křídlem zezadu do hlavy, čímž se dostalo Shinto do výkrutu a po dvou metrech letu se ocitlo na zádech. Stihl jsem ještě na Tomáše zakřičet - potlač! Tomáš zkušeně odtlačil a po 15 metrech krásně přistál na zádech. A výsledek? Jedna díra v křídle a jedna boule, která krásně zapadala do křídla.
Kolem druhé hodiny nás přepadl déšť, a protože už ani vítr nebyl, rozhodl jsem se soutěž ukončit. Skoro nikdo neprotestoval, tak jsem vyhlásil výsledky. 
Co říci na závěr. Původně jsem byl rozhodnutý, že příští rok žádnou soutěž pořádat nebudu. Už ani nevím, jak dlouho je pořádám sám, ale myslím, že to budou tak čtyři roky. Tímto bych chtěl poděkovat libereckým svahařům, kteří mi chodí pomáhat. Díky kluci! Ale vzhledem k tomu, že Vláďa Urban udělal pro nás nové zvonění, které mimochodem funguje skvěle a slíbil, že na jaře se výsledky budou zobrazovat v mobilu, tak mi nezbylo noc jiného než tu káru táhnout dál . Prostě si těch keců, že Javorník stojí za hov.. nebudu všímat. Takže na jaře se zase na Javorníku sejdeme a poměříme si éra.

text: Míra (Těpéro) Trsek

výsledky: zde

foto Tomáš

pozvánku naleznete zde

Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz