rss kanál
Kategorie článků

WORLD CUP EUROCONTEST RANÁ F3F OPEN 2016, 1.4. - 3.4.2016

Publikováno 06.02.2016 v kategorii soutěže, 2 komentáře

První den jsme při nestálých podmínkách 5m/S, 5°C, SSV létali na Písečném vrchu.  Při celkovém počtu 39 pilotů se nám povedla odlétat 2 kola, než vítr ustal. Sobota byla o poznání letovější. Podmínky 5-10m/s, 8-15°C, JV. Odlétala se 4 kola. Jak už to ale nad lomem bývá, když vám foukne, nemusí to ještě být výhra. Po nahřátí lomu začaly chodit pěkné vzduchy ale i jejich opaky. Tak už to bývá. Levá báze dělala pilotům problémy ale to je prostě „Ranská levá“.  Večer nás čekal banket, který bych vyjímečně označil za slušnou zábavu na úrovni.  Asi to bylo tím, že ve skleníku jsme byli již od Čtvrtka a síly docházely.  Neděle měla být dle předpovědi neletová ale i tak jsme vyhnali soutěžící na kopec a odlétala se další dvě kola. Podmínky 4-6m/s, 15°C JV, byly slabší než v So. Horizont nás občas strašil. Celkem se nám povedlo odlétat 8 kol, což rozhodně není málo. Myslím, že většina pilotů dostala dobré i špatné vzduchy, tak už to prostě je, počasí neovlivníme. Čím větší počet kol, tím je soutěž spravedlivější *.  Někdy je to prostě tak, jak nám to „nahoře“ rozehrají.

   

O hladký průběh soutěže se staral úřadující MR F3F 2015, Z. Tmej v roli hlavního startéra, v roli zapisovatele a hlídače horizontu manželka Eva. Nevděčnou roli zvoníků měli  Václav, Adélka a Pavel. Poděkování patří i Tomáši Bartovskému za tvorbu výsledkové listiny, která byla po každém letovém dni k nahlédnutí na webu.   Za banket může organizační team ve skleníku a byl jako vždy plný vyvážených chutí.  Tímto všem děkuji. Letos mě překvapila vysoká účast návštěvníků během sobotního dne, kteří se za námi vyškrábali na kopec, byl to mezi jinými Ing. Petr Cejnar místopředseda SMČR, Andreas Herrig, Franz Demler, Václav Vojtíšek, Pája Strnad, kluci Dufkovi, Jirka Tůma, rodina Kinclova Vasafan Bláha a mnoho dalších.

   

Vývoj pořadí je možné sledovat na fotkách od Tomáše vždy po jednotlivých dnech. Výtězem soutěže jsem se stal já, Filip Kalenský (CZE), 2. Dieter Perlick (GER), 3. Philip Stary (AUT).  Nejlepším juniorem a celkově 17!! byl  Antek Kania (POL). Gratulace všem. Já jsem po prvním dni byl 3. a po druhém 2. Nebudu zastírat, že letová Neděle jako možnost útoku na první pozici se velice hodila, neboť zde čas 0:30 **je vysvětlení.  Jsem rád, že se mi podařilo dobít po loňském Spring Cupu i Náš jarní F3F monument.

   

Během soutěže nenastaly žádné kolizní situace a děkuji za nás všechny všem pilotům PG, rogal i dospělých kluzáků z místního letiště, že respektovali probíhající soutěž. Pro letošní rok byly využity všechny dostupné možnosti k obeslání široké veřejnosti. Např.: zapsání soutěže do kalendáře LAA, informování škol PG působících na kopci, informování aeroklubu Raná a široké veřejnosti pomocí facebooku.

* spravedlivá- při 4 kolech někdo má 4 bubliny a někdo 4 boje o život. Při 8 kolech má stále někdo 8 bublin a někdo se modlí, aby už mohl jet domu :-).

** zde 2:37 je ještě výstižnější odkaz

Výsledky zde.

Text: F. Kalenský
Foto: T. Winkler
Video: T. Winkler


UPDATE 3.4.2016

Final results

Pictures from Tomas here.

Pilots list here.

Registration opens on 29.2.2016 at 20:00 CET. For registration and details click here.

Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz