rss kanál
Kategorie článků

MČR F3F 2016, 24.-25.9. a 28.9.2016

Publikováno 20.09.2016 v kategorii soutěže, 5 komentářů
Ve středu ráno po krátkém rozkoukání u Skleníku byl konvoj aut odveden na Bečov. Dle předpovědi mělo začít  foukat v 11 hod a postupně měl nabírat vítr na intenzitě. A stalo se. Do 11té  se „to“ ani nehlo ale v 11hod jako když pustí větrák. 3-5-8m a vítr se zastavil odpoledne na nějakých 13m/s. Termické závany byly pravidelné a velice časté. Díry mezi termikou byly turbulentní a chtělo to opravdu hodně páčkování a olova k udržení co možná nejvhodnější stopy. Některá letadla resp. jejich projev byl nádherný, velice mne zaujal Pike Milana Švaro, to éro chodilo jako z jiného světa, jakoby po neviditelných kolejích, podobně jako Radovanovo a Zdenkovo. Jak se říká: „ty Pajky prostě choděj“. Ale lahoda byla koukat i na Jirku Vaňka, Honzu Šlika. Snad jsem se nedotkl těch, které jsem nejmenoval. Nedávejte mi to prosím za zlé.
Bečov jako jeden z mála kopců u Nás má hranu a tak létání na něm má jistá specifika. Povozili jsme se ale všichni slušně. Občas přibyl nějakému letadlu šrám ale to už k létání patří.

Bitva měla nakonec úžasných 7 kol. Soutěž měla rychlý spád, organizační tým se chopil své úlohy mazácky a nebylo co vytknout. Celkem se účastnilo 28 pilotů z toho jeden Junior.  Výsledky budou k nahlédnutí pod článkem. Gratulace všem, kteří přijeli, létali a užili si krásné popílkem zasypané odpoledne. Na 5. Místě se umístil M. Trsek, 4. Z.Tmej (MR F3F2015), 3. R.Plch, 2. D. Vltavský, a Mistrem republiky pro rok 2016 se stal Filip Kalenský.  Nejlepším Juniorským Mistrem republiky se stal Ondřej Zof. Hrdinou byl určitě Václav u kterého odhaduji tak 150hodů za den...

Výsledky zde

Fotky: Tomáš
Fotky s komentářem: Roger
Komentáře:
rss kanál






© 2011 F3F.cz